Ratola Corporation

Футуристички дизајн


Actyon drawing 3
Actyon drawing 2

Спортско купе со силни перформанси - до скоро, таков "фјужн" стил, се среќаваше единствено во проектантските скици или прототипи.
Ослободен од клишеата, традициите и предрасудите, Екшн визионерски влетува во нашето секојдневие.


largerresetsmaller

"Екшн" на брзи патеки

Actyon adventure

Авангарден дизајн, модерни технологии, изобилие од дополнителна опрема и достапна цена – со таа формула компактниот теренец Actyon (Екшн) ги придобива срцата на родените авантуристи.

 Actyon emblem

Тој е плeменит, искрен, вечно млад... Целта му е да премостува граници. Наречен е Екшн. Но не просто Екшн, туку Екшн со “Y” - збор извајан со спојот на англискиот збор "Action" – во превод – "акција" и зборот "Young" - младост, и ја прикажува вистинската слика за овој теренец. Одлучно, од "малиот брат" на Кајрон струи динамика и младост. И покрај тоа што е создаден по теркот на големите, неговиот стил ќе им се допадне на оние, кои ја презираат зрелоста и нејзината конзервативна умереност.

Actyon escape

Во Екшнот се е различно - добро лого! Еден заситен со енергија автомобил за луѓето, кои сакаат да ја демонстрират својата јарка индивидуалност.

Download .pdf brochure